Monday, March 12, 2012

Pilot Met1180

Pilot MET1180

Grunnidé:

Noen få og gjennomarbeidede videoer.  Videoene skal lages med ulik fortellerteknikk. Tanken bak det er å få tilbakemeldinger fra studentene med tanke på hva som fungerer best.

Siden dette er learning by doing skisseres kun tre videoer.

Video 1.

Lagrange

Optimering under bibetingelser faller vanskelig for studentene. Målet med videoen er å synliggjøre at Lagrangemetode er en naturlig videreutvikling av den vanlige maks/min-metoden. Nøyaktig hvordan denne skal filmes, skal diskuteres med Lars.


Video 2.

Likningsløsning, første møte med matriser.

Arbeidsidé: Vi gir etter for latskapen.  For å mykne opp: En løser en likning og en annen kommer inn: Hvorfor skriver du xer og yer hele tiden? Liten diskusjon oppstår,  trekker inn at vi kan godt permutere bokstavene i hvert eneste ord så lenge første og siste bokstav er i ro, og vi skjønner det likevel. Moralen blir overflødighet greit i språk, i matematikk må vi gi etter for latskapen, jo enklere jo bedre. Vi kaster ut x og y og skaper den første matrise.
Videre to konkurrerer om å løse likninger. Ny metode mot gammel metode. Ny metode vinner.
Detaljer diskuteres med Lars. Noe regning bør kanskje gjøres med ”smartpen”.

 Video 3

Matrisemultiplikasjon

Vi savner x ene og yene kan vi få de inn igjen? Vi kan men da vi  skrive bare x en gang og y en gang. Arbeidsidé: Dialog, good cop/bad cop. Lansere matrisemultiplikasjon som et kompromiss mellom ny og gammel metode.


No comments:

Post a Comment